Внаслідок вибуху літака загинуло 115 людей після того, як північнокорейські шпигуни пронесли на борт бомбу, перш ніж закурити цигарки з ціанідом, щоб спробувати накласти на себе руки.

Ще в 1987 році рейс 858 Korean Air, що прямував з Багдада (Ірак) до Сеула (Південна Корея), зустрів трагічний кінець, коли він вибухнув у повітрі після того, як агенти заклали вибухівку і швидко покинули літак перед зльотом.

Літак, кадр з відео
Літак, кадр з відео

Повідомляється, що шпигуни здійснили брудну роботу 29 листопада під час зупинки в Абу-Дабі за наказом Північної Кореї. І після встановлення бомби вони поспішили покинути цей район, перш ніж їх вистежили у Бахрейні. Але коли вони зрозуміли, що їх загнали в куток, вони взяли ціанід, захований у сигаретах.

Чоловік-шпигун помер миттєво, але Кім Хен Хі, жінка-агент, вижила і розповіла про весь вибух - не раніше, ніж під час арешту, спробувала дістати у поліцейського пістолет.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Кім зізналася на пресконференції у 1988 році, що вона заклала бомбу, зображення: AP
Кім зізналася на пресконференції у 1988 році, що вона заклала бомбу, зображення: AP

Вона постала перед судом і отримала смертний вирок, але президент Південної Кореї Але Те У втрутився та помилував її.

Вони вважали, що Кім Чен Ір промили мізки в Північній Кореї, оскільки її свідчення вказували на причетність Кім Чен Іра, який на той час був майбутнім лідером як відповідального за інцидент і тому її зняли з гачка.

Аналіз сигарет, що містять ціанід, також показав, що це той самий тип сигарет, який використовували північнокорейські агенти, затримані у Південній Кореї.

Інцидент, який, ймовірно, стався з метою зірвати підготовку до Олімпійських ігор у Південній Кореї, забрав життя всіх 104 пасажирів і 11 членів екіпажу.

Нагадаємо, що 38-річна вчителька спокусила 12-річного школяра, але її відпустили з поліції, після чого вона взялася за старе.

Раніше ми повідомляли, що хлопець зробив дівчині найромантичнішу пропозицію, але загинув до того, як вона сказала "так", кадри останніх хвилин.