Повномасштабна війна триває — питання посилення мобілізації порушується дедалі частіше.

Проте досі не затверджено рішення про зниження призовного віку до 25 років із 27. Але вже зараз представники ТЦК та СП з'явилися у спортзалах по всій країні. Військкомів бачили й у Буковелі. А зараз ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий висловив свою думку про необхідне рішення.

Військкомат, скрін: YouTube
Військкомат, скрін: YouTube

Принаймні 50-100 тисяч українських правоохоронців можна негайно мобілізувати та спрямувати на фронт. На його переконання, в умовах війни кількість поліцейських та інших силовиків все ще велика.

[quote author=""]"Нам справді потрібно під час війни 250 тисяч поліцейських у тилу? Чи небагато людей охороняють наш правопорядок? Я не хочу сказати, що треба їх усіх на фронт. Звісно, ​​правопорядок потрібен. І якби ми забрали всю поліцію на фронт, тоді завтра ми мали б проблему вийти з дому. Але, вибачте мені, 250 тисяч - це трохи дофіга", - заявляє він."

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Адже всі вони проходять фізпідготовку, медогляди та мають базові навички поводження зі зброєю. Тобто, силовики набагато краще підготовлені, ніж звичайні цивільні мобілізовані.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Крім Нацполіції, за словами Євгена Дикого, доцільно скоротити "бронь" та в інших відомствах – ДБР, НАБУ, податковій, митниці. Загалом, це близько півмільйона людей, з яких реально відібрати десятки тисяч бійців швидким рішенням про скорочення квот.

Нагадаємо, після рейдів ТЦКу спортзалах видають методички, як діяти при візитах військкомів

Як повідомляв "Знай.uа", патрульніхочуть сфотографувати ваші документи: адвокат пояснив, чи це законно

Знай.uа писав, українка вийшла заміж за родича, але з однією підлою метою