Під час воєнного стану в Україні немає святкових та вихідних дні. Таке рішення виходить зі змін, внесених до Кодексу закону про працю. Та через війну додаткових вихідних днів на Новий рік та Різдво не передбачається.

Перше свято, яке очікує на українців в грудні - Різдво Христове. Традиційно перший день люди святкували в рідних домівках. Ще минулого року святкували Різдво Христове два рази: 7 січня та 25 грудня. У вересні цього року Україна повністю перейшла на інший православний календар. Тому за новоюліанським календарем, Різдво святкуватимуть 25 грудня.

Різдво у супермаркеті / фото
Різдво у супермаркеті / фото

Ще одним зимовим святом, на яке збиралася вся родина - Новий рік. Тоді, вихідними днями вважалося 1 січня. Ці два свята припадають на понеділок, тож у цей день громадяни будуть працювати у звичайному робочому режимі.

У березні 2022 року Верховна Рада прийняла закон про зміни у трудовому законодавстві. Тому святкові дні скасовані, поки триває воєнний стан. Однак можуть бути й винятки.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

На деяких підприємствах можуть вводити святкові дні як зазвичай. В основному це стосується приватних компаній.

Новий рік, фото Знай.ua
Новий рік, фото Знай.ua

Після переходу на новий календар здвинулись всі церковні свята. Українці вже святкували День Святого Миколая по новому – 6 грудня, замість 19 грудня. Щедрий вечір (Меланки) будуть святкувати 31 грудня замість 13 січня. Хрещення Господнє будуть святкувати 6 січня, замість 19 січня.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, різдвяна допомога для пенсіонерів: на яку підтримку можуть розраховувати літні українці

Раніше портал Знай інформував, рецепт Різдвяного кексу: смак просто божественний – зроби собі свято сам

Також наш портал повідомляв, подарунки під ялинку: "Ощадбанк" приготував для клієнтів новорічний сюрприз