34-річна мешканка Жмеринки, Інна Шевчук, удостоєна численних нагород та відзнак, але найважливішою для неї є її дочка, яку вона носила під серцем, перебуваючи під Бахмутом.

Молодший сержант Інна Шевчук приховувала свою вагітність, прагнучи брати участь у війні. І навіть зараз, хоч уже не на передовій, вона не збирається у декрет.

Инна Шевчук / фото: Жмеринкаcity
Инна Шевчук / фото: Жмеринкаcity

"Я йшла до своєї мрії давно. Служити в армії була моя мрія змалку. З першого дня повномасштабного вторгнення я без вагань прийняла рішення стати за захист України та її свободи”, — розповідає Інна Шевчук, заступник командира роти 112 бригади 128 батальйону 1 стрілецької роти.

До війни Інна працювала старшим оперуповноваженим податкової поліції та розслідувала економічні злочини, але бажання служити у Збройних Силах України завжди було пріоритетом для неї.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд виплатить значну допомогу: хто з українців отримає до 21 000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Вона брала участь у боях нарівні з чоловіками, розбиралася в тактиці бою та зброї та заслужила авторитет серед своїх побратимів. Саме на фронті Інна зустріла свою другу половинку — Сергія, який також служив на фронті з 2014 року.

Инна Шевчук / фото: Жмеринкаcity
Инна Шевчук / фото: Жмеринкаcity

"Ми пройшли Бучу, Ірпінь, Харківщину, Бахмут… Наші очі зустрілися, і ми зрозуміли, що не хочемо розлучатися!", — згадує вона першу зустріч.

Інна приховувала свою вагітність, коли їхні війська стояли під Бахмутом, щоби не відправили на ротацію. Але зараз, із 4-місячною дочкою Ростиславою, вона продовжує служити, допомагаючи виконувати поставлені завдання та збираючи необхідну допомогу на фронт.

[quote author=""]"Я кайфую від служби! І побутові питання для мене не є причиною, щоб відмовлятися від свого вибору. Війна не любить слабких духом. Тут треба робити вибір: або вбивати ворога, або допомагати виконувати якусь роботу подалі від лінії фронту. Спочатку було страшно вбивати, але коли ти розумієш, що вони прийшли на нашу землю, щоб знищити нас, все змінюється. Ми захищаємо наших дітей, нашу землю, наші міста та села. А вони — окупанти, що прийшли на чужу територію з мечем, і від меча вони й загинуть!

Нагадаємо, кожна українка має бути готовою до війни: наречена "Да Вінчі" Аліна Михайлова пояснила чому

Раніше наш портал дізнався, що окупанти можуть піти на Київ: розвідник зробив тривожну заяву