85-річна мешканка Волині Лідія Каліта опинилася у скрутному становищі – взимку її будинок залишився без газопостачання.

Причиною цього стала стара пічка, якою почав витікати газ. Коли пенсіонерка викликала аварійну службу, фахівці запломбували трубу через виявлені проблеми.

Пенсіонерка замерзає вдома, скріншот: Youtube
Пенсіонерка замерзає вдома, скріншот: Youtube

Хоч добрі люди й полагодили грубку, але відновити подачу газу виявилося не так просто, як здавалося. Ось уже кілька тижнів 85-річна жінка, яка ледве пересувається самотужки, змушена обігрівати будинок за допомогою кухонної плити, цегли в духовці та дров у грубці.

"Я почула запах газу. Викликала аварійку. Вони приїхали та взяли запломбування. Знайшли там неполадки. Запломбували та написали акт", - розповіла вона.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Самотня літня жінка не має ні рідних, ні близьких, хто міг би їй допомогти. Звертатися до газової компанії почав її далекий родич. Однак у відділенні компанії "Волиньгаз Збут" йому відповіли, що потрібно оформити низку паперів та сплатити поновлення газопостачання.

Пенсіонерка замерзає вдома, скріншот: Youtube
Пенсіонерка замерзає вдома, скріншот: Youtube

Вони кажуть – потрібен якийсь рахунок. Є рахунок за газ – але не він, потрібний інший. Вони не можуть це питання вирішити. Для відновлення подачі газу, за словами представниці компанії, необхідно укласти договір та сплатити відповідні тарифи, встановлені для таких послуг.

У газовій компанії запевнили, що зв'яжуться з літньою жінкою і намагатимуться знайти можливі шляхи вирішення її проблеми.

Нагадаємо, дрова горітимуть яскравіше: українцям надають додаткову підтримку на опалення

Як повідомляв "Знай.uа", в 70 років станете багатшими: які доплати отримають пенсіонери

Знай.uа писав, українцям може нараховуватися страховий стаж навіть після звільнення: у ПФУ розкрили секрет