Команди Територіальних центрів комплектування продовжують проводити рейди. Так кількість наростаючих випадків затримання чоловіків призовного віку не вщухає, і відбувається це іноді в дуже незвичайних місцях. Події торкнулися вже багатьох областей, включаючи Київську, Львівську та Одеську.

Раніше стало відомо про те, що військкоми штурмували міські спортзали та затримували чоловіків прямо на місці, нерідко застосовуючи насильство.

12 грудня у Львівській області двоє людей у ​​військовій формі спробували затримати греко-католицького священика, отця Андрія Чмиря.

Один із них погрожував священикові, душив його за шию і розповів, що коли минулого року був похорон його сина, який загинув на війні, Андрій Чмир назвав його як "раб Божий" замість звання, що сильно обурило чоловіка у формі та описує його заходи скоріше з ворожості, ніж із боргу.

Популярні новини зараз
Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

"Якщо ти не приїдеш, ми приїжджаємо з хлопцями і грузим тебе як собаку. Це не угроза — це військове зобов'язання", — також додав він.

Андрій явно не очікував такого повороту подій та висловлював явні наміри того, що на війну йти не хоче. Водночас військком сказав:

"Не хочеш ти — я сина твого заберу. Зятя заберу, а ти сиди тут шикуй.

Людина у формі агресивно виражалася стосовно священика, тоді як друга людина виписувала батькові повістку до Територіального центру комплектування на 15 грудня.

Нагадаємо,військкоми продовжують штурми спортзалів: куди ТЦК йдуть тепер

Крім того, ми писали молоді люди вирішили помститися ТЦК за облави у спортзалах: конфлікт переріс у бійку

Як повідомляв Знай.ua, чи можуть вам виписати повістку прямо у маршрутці і що з цим робити: корисні поради