8 грудня в оздоровчому центрі "Термальні води Косіно" на Закарпатті відбулося масштабне вторгнення озброєних представників ТЦК Голова ради резервістів сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко прокоментував цю ситуацію, зробивши цікаву заяву.

Так, кілька десятків озброєних людей вигнали відвідувачів на вулицю, двох із яких силою заштовхали в авто та відвезли у невідомому напрямку. Ця подія викликала хвилю обговорень у суспільстві.

Рейд ТЦК у Косиному / фото: скріншот відео
Рейд ТЦК у Косиному / фото: скріншот відео

В ефірі телемарафону Івану Тимочку ведучий поставив очевидне питання, чи мають право працівники територіальних центрів вчиняти такі неправомірні дії.

"Чи означає це, що всі інші альтернативні методи відбору в армію вже використані і ТЦК-шники просто змушені діяти таким чином?" —запитав ведучий.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Оскільки 24 лютого 2022 року було оголошено військовий стан, всі чоловіки мали самі надати дані про своє місце перебування, сказав Іван.

"У силу різних обставин хтось просто забув, що він живе в країні, а два роки війна. У когось не було часу через свою зайнятість на термальних водах. Відпочивав, парився. Хтось у спортзалах не мав часу вийти, або перепливанням річки Тиса — ще такий варіант є, або десь підсніжниками хтось через свою дурість почав проростати Карпатськими лісами, бо хотів втекти за кордон" — прокоментував військовослужбовець.

І додав таке:

Якщо ви до нас не прийшли (ну звичайно, через обставини) — ми до вас прийдемо, допоможемо. Вони просто працівники центрів комплектування та виконують свою роботу. Звичайно, дуже очікуємо тут поряд з нами професійних навчених спортсменів, цих панів, які оздоровили себе в термальних водах", — додав він.

Раніше Знай.ua стало відомо,"Косіно" брали штурмом, людей у ​​халатах виганяли: курорт показав візит поліції та ТЦК з автоматами

Крім того, ми писали про те, що ТЦК влаштовують масові рейди туди, де не ступала нога військкомів