У мережі опублікували відео, на якому зображені шокуючі та кровожерливі кадри того, як у селі під Запорізькою областю російські окупанти використовують українських військовополонених у ролі "живого щита", прикриваючись їх тілами під час перестрілки.

Цим відео поділилися на сторінці Офісу генерального прокурора України. Нервовим людям краще утриматись від його перегляду.

Ці кадри сфотографував дрон Збройних сил України, а редакція "Радіо Свобода" поділилася ним із усіма українцями.

Дмитро Лубинець, український омбудсмен, зазначив, що такі дії можуть бути інтерпретовані як порушення Женевської конвенції:

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

"Згідно з Женевською конвенцією, забороняється використовувати військовополонених як учасників бойових дій. Згідно з цими нормами, військовополонені повинні утримуватись у спеціальних таборах, віддалених від зони бойових дій, та чекати на процедури обміну"

Всі аспекти та обставини цього інциденту вже перебувають під розслідуванням слідчих Служби безпеки України у Запорізькій області. Офіс генералтного прокурора повідомив, що розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Українці сподіваються, що незабаром усі причетні до подібних грубих і нелюдських інцидентів будуть знайдені та суворо поплатяться за своє.

А ми нагадуємо,«Наші айтішники проти них»: медіум повідомила про нову небезпеку з боку Росії

Також Знай.ua повідомляв "Боюсь, що можу не прокинутися": волонтер застрягла в Польщі з машиною на кордоні для ЗСУ через помилку