Станом на сьогодні в Збройних Силах служить понад мільйон бійців. Україні потрібно тримати цю чисельність армії, втім без мобілізації жоден рекрутинг не здатен забезпечити.

Про це заявив начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

Кирило Буданов. Фото скріншот з Youtube
Кирило Буданов. Фото скріншот з Youtube

Він зазначив про те, що всі бажаючі захищати нашу країну, вступили до лав ЗСУ до півроку після початку повномасштабного вторгнення.

"Потрібно відкидати такі думки, що від мобілізації можна відійти. Не можна. Сукупно Сили оборони України зараз становлять 1,1 мільйона осіб. Ніякий рекрутинг такі обсяги покрити не може. У нас немає стільки людей, які хочуть робити що завгодно. Я вже не кажу про те, щоб воювати. Але ж це поточне. Будуть втрати, і цю кількість потрібно тримати постійно", — заявив Буданов.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Кирило Буданов, фото: Знай.ua
Кирило Буданов, фото: Знай.ua

Очільник розвідки заявив про те, що так як всі бажаючі боротися з росіянами вже пішли у ЗСУ, то дуже актуальним зараз є питання мотивації громадян.

"З'являється наступне питання: люди, всі, хто хотіли, вони прийшли. Кого призивають? На жаль, відповіді гарної тут не буде. Якщо не знайти для них мотивацію, то скільки б людей — примусово, не примусово - або згідно з якимись нормами законодавства ми б не загнали — їхній ККД буде майже нульовий. Що, у принципі, і відбувається останнім часом, це теж треба визнавати відверто", - розповів глава ГУР.

Він зазначив про те, що зараз в армії платять непогані гроші і люди не хочуть призиватись не через низькі зарплати, і через низку ініших причин.

Кирило Буданов. Фото: Youtube
Кирило Буданов. Фото: Youtube

"Зараз у Силах оборони платять гарні гроші. Тобто, мотиваційний чинник як матеріально-фінансова винагорода - точно вже не перший. І постає питання: чому так? Однієї відповіді я не знаю, і я впевнений, що її не існує. Це комплексна проблема", - вважає Буданов

Нагадаємо, штрафи вже не лякають: уклоністам пропонують жорстке покарання

Як повідомляв "Знай.uа", після рейдів ТЦКу спортзалах видають методички, як діяти при візитах військкомів

Знай.uа писав, українка вийшла заміж за родича, але з однією підлою метою