Підтверджено величезну хвилю смертей від останнього смертельного штаму Коронавірусу, оскільки цей варіант охоплює всю земну кулю.

Експерти вже висловили побоювання, що в новому штамі JN.1 відбулася мутація, яка може зробити його набагато заразнішим, ніж попередні версії. А тепер подваріант штаму Пірола поширився, при цьому в деяких країнах повідомляється про зростання смертності, у тому числі в Європі 874 випадки смерті за сім днів до 4 грудня.

Коронавірус. Фото: скрін youtube
Коронавірус. Фото: скрін youtube

Індійські чиновники зараз у паніці після того, як у Кералі за один день було зареєстровано чотири випадки смерті, а також зареєстровано 1144 позитивні випадки. Але Раджив Джаядеван, співголова робочої групи з Covid Національної індійської медичної асоціації, спробував заспокоїти хвилювання навколо ситуації.

Виступаючи перед місцевими ЗМІ, він сказав: "Як і очікувалося, зареєстровано кілька смертей, але в більшості випадків госпіталізація не потрібна. Тяжка форма захворювання характерна в основному для людей похилого віку і людей з супутніми захворюваннями.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

У Великобританії фактично спостерігалося величезне зростання числа позитивних випадків за сім днів до 6 грудня включно. За цей семиденний період було зареєстровано колосальні 5227 випадків, що на 26,5% – або на 1096 випадків – більше, ніж за попередні сім днів.

Протягом усього місяця ця цифра повільно зростала: показник захворюваності на 100 000 станом на 13 грудня становив 10,99. Хоча це трохи порівняно з показником 11,63 від 12 грудня, він все ж таки набагато вищий за показник 7,47, який уряд оприлюднив 1 грудня.

Китай, хворі на Covid. Фото: Youtub
Китай, хворі на Covid. Фото: Youtub

Нагадаємо, що в Китаї з'явився нова хвороба, що масово заражає дітей - коронавірусу було мало.

Раніше ми повідомляли, що у трьох областях України можуть запровадити карантин: ситуація вже небезпечна.