Мар'яна Безугла продовжує розповідати про ситуацію, що склалася довкола мобілізаційного процесу в Україні.

Жінка у Facebook вирішила нагадати, що у законопроекті щодо військової служби жінок зараз прописано, що їх можуть задіяти не лише у ЗСУ, а й на оборонних підприємствах.

Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube
Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube

Жінки, придатні за станом здоров'я та віком, беруться на військовий облік військовозобов'язаних за правилами Міноборони. Ті, хто перебуває на обліку, можуть бути покликані на службу або залучені до робіт із забезпечення оборони під час війни. В умовах військового стану їх можуть направити до підрозділів тилового забезпечення або прийняти за контрактом до бойових частин.

У мирний час служба жінок у ЗСУ чи резерві можлива лише на добровільній основі.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube
Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube

Цікаво, що участь жінок у оборонних програмах – зовсім не новина. Наприклад, під час Другої світової 18-річна Норма Джин працювала на авіазаводі, де випускали безпілотники (!). Її помітив військовий фотограф Девід Коновер та запропонував фотосесію для журналу Янки.

Метою знімків молодої працівниці було продемонструвати внесок американок у оборонну промисловість. Невдовзі Норму помітили голлівудські агенти та розпочалася кар'єра легендарної Мерилін Монро.

Нагадаємо, посилена мобілізація триває: чи можна відмовитися від отримання повістки

Як повідомляв "Знай.uа", нікого не упаковували в бусик: ТЦК та десантники показали, як потрібно проводити мобілізацію

Знай.uа писав, ТЦК проводять масові рейди у вихідні: під прицілом ТРЦ, маршрутки, ресторани