17 грудня сталася трагедія на одному з оборонних підприємств Індії — вибух на заводі з виробництва безпілотників та вибухівки у місті Нагпур забрав життя не менше 9 людей.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, інцидент трапився під час герметизації вибухових пристроїв для вугільних шахт. Відбувся спалах у цеху компанії Solar Industries India. У момент аварії на заводі було 12 робітників.

Індія
Індія

9 із них загинули на місці, у тому числі 6 жінок. Ще 3 людей госпіталізовано з тяжкими пораненнями. Заступник глави уряду штату Махараштра назвав це страшною трагедією та висловив співчуття сім'ям загиблих.

Місцева влада пообіцяла виділити компенсації близьким жертв – суму у розмірі 6000 доларів кожній родині. Також розпочато службове розслідування обставин вибуху.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Експерти вважають імовірною причиною інциденту порушення техніки безпеки. Адже на заводі робили не просто вибухівку, а бойові пристрої для потреб армії. Відповідно, вимоги до персоналу та дотримання всіх норм тут особливо високі.

Вибух в Індії, скріншот: Youtube
Вибух в Індії, скріншот: Youtube

На жаль, ця аварія – не поодинокий випадок на індійських оборонних підприємствах. Деякі фахівці говорять про системну кризу галузі через застаріле обладнання, слабкий контроль та економію на техніці безпеки. Нам лише залишається сподіватися, що подібні випадки будуть, але тільки в РФ і якнайчастіше.

Нагадаємо, на Закарпаттідепутат підірвав себе в будівлі сільради: багато поранених

Як повідомляв "Знай.uа", стюардеса вилетіла за борт: що сталося під час однієї з найнебезпечніших авіакатастроф

Знай.uа писав, до Землі наближається "Диявольська комета", яка змінила свій колір і втратила "роги": 2024 рік буде веселим