Фінансовий пакет підтримки України досі "завис" у Конгресі і неабияк змушує нервувати українців. Наша країна щоденно витрачає мільярди на війну з окупантами, а тому соціальний сектор тримається майже повністю за рахунок допомоги наших міжнародних партнерів.

Так, США і європейські країни фактично виплачують зарплату 150 000 державним службовцям в Україні та понад півмільйону вчителів, професорів і працівників шкіл.

Долари. Фото: скрін youtube
Долари. Фото: скрін youtube

Іноземна допомога також йде на державні витрати, починаючи від охорони здоров’я та закінчуючи житловими субсидіям.

Наша країна зможе протриматися без фінансової підтримки ЄС та США протягом декількох місяців. Це спричинить сильний удар по економіці та доведеться вдатися до друку грошей.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва інтерв'ю Financial Times.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Якщо пакет допомоги Україні не будуть схвалювати достатньо тривалий час, то це ставить під загрозу відновлення нашої еконміки.

Через затримку, наша країна буде змушена буде повернутися до політики дестабілізації (друкування грошей), як це було на початку війни.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Щоб закрити "діру" у бюджеті, Україна буде змушена піднімати податки. Підприємці ж в свою чергу, так само будуть підвищувати ціни на товари та послуги.

В залежності від того, коли ми зможемо отримати підтримку наших партнерів, буде залежати наш з вами добробут, та те що ми з вами зможемо намазати на хліб нашим дітям.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, до 3198 гривень: як в Україні у 2024 році зміняться виплати на дітей

Раніше на порталі Знай повідомлялося, хочеш більшу пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат

Також, наш портал інформував, допомоги буде значно менше: кому з українців уріжуть виплати в наступному році