На Закарпатті до випробувального терміну засудили чоловіка, який ухилився від мобілізації до ЗСУ через алкогольну залежність.

Про це повідомляє Хустський районний суд у своєму вироку. Згідно з матеріалами справи, у січні 2023 року чоловік визнали придатним до військової служби та вручили йому повістку. Однак у призначений день він не з'явився до військкомату, оскільки перебував у стані алкогольного сп'яніння.

мобілізація у Львові \ фото телеграм-канали
мобілізація у Львові \ фото телеграм-канали

На суді підсудний заперечував свою провину, заявляючи, що його насильно забрали у військкомат та побили, вибивши зуби. Однак ці твердження спростували як у військкоматі, де його визнано придатним до служби, так і у військовій частині, куди він так і не потрапив.

Медики підтвердили, що у чоловіка алкогольна залежність із 2015 року і перебуває на обліку у нарколога. Також було надано довідку про його лікування у травні 2023 року з приводу гострої алкогольної інтоксикації.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Враховуючи всі обставини, суд визнав підсудного винним та призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі із заміною на 1 рік випробувального строку. Це рішення може бути оскаржено в апеляції.

Отже, замість фронту на чоловіка чекає примусове лікування та реабілітація. Адже алкоголізм є хворобою, яку треба долати, а не ігнорувати, ухиляючись від громадянського обов'язку захищати Батьківщину. А вже потім, можливо, він вирушить воювати.

Нагадаємо, Буданов заявив про головну проблему мобілізації: "Ніякий рекрутинг покрити не може"

Як повідомляв "Знай.uа", військкоми на порозі вашої квартири: чи мають право таким чином закликати чоловіків

Знай.uа писав, на завод чи на фронт: українкам пояснили, що станеться, якщо їх мобілізують