Для того, щоб залишити територію України, чоловіки військовозобов'язаного віку стали частіше укладати фіктивні шлюби з жінками, які мають інвалідність або з багатодітними матерями. Однак, як виявилося, є й інші варіанти.

Так, українські прикордонники на виїзді з країни затримали чоловіка, який почав доводити їм, що змінив стать і має право виїхати за межі країни.

Про це на зустрічі з журналістами розповів заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук.

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

Представник ДПСУ розповів, що один із призовників підробив медичні документи про зміну статі, щоб виїхати з країни.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

"Такий цікавий випадок був - підробка медичних документів. Чоловік призовного віку затверджував і потім офіційно отримав в органах РАЦС довідку, що змінив стать на жіночу. Був Антон, а став Тоня”, – повідомив він.

Ігор Матвійчук додав, що стать чоловік не змінював, тільки змінив медичні документи.

За словами заступника початкового штабу, українці все частіше вдаються до різних схем, щоб не піти до ЗСУ та виїхати за кордон. Для цього в основному укладають фіктивні шлюби з жінками з інвалідністю та багатодітними матерями, а "схема" виїзду за кордон за системою "Путь" почала використовуватися рідше.

Нагадаємо, Міноборони шукає шляхи мобілізувати українців за кордоном.

Раніше повідомлялося, посилена мобілізація в Україні: які мають право вимагати у вас ТЦК.

Також, від військкомів не втекти: ОСББ хочуть зобов'язати подавати списки чоловіків до ТЦК.