Національний банк України ретельно організував та поділився з українцями режимом роботи банківської системи на період закінчення поточного та початку нового року. Важливим кроком стало встановлення роботи системи електронних платежів (СЕП).

З 1 квітня 2023 року ця система функціонує цілодобово 24/7/365, забезпечуючи доступність протягом усього року, включаючи вихідні та святкові дні .

Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Цей безперервний режим збережеться і в період переходу між 2023 та 2024 роками, гарантуючи стабільність та безперервність електронних платежів для всіх клієнтів банків.

29 грудня 2023 року СЕП продовжить свою цілодобову роботу, але платежі в іноземній валюті від Державної казначейської служби України через Національний банк та АТ "Укрексімбанк" прийматимуться лише до 16 годин цього дня.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

30 та 31 грудня 2023 року року СЕП також функціонуватиме у звичайному режимі, але перекази через Державну казначейську службу не прийматимуться.

Переказ грошей
Переказ грошей

1 січня 2024 року Валютний ринок, СЕП, депозитарій НБУ та інші системи Національного банку працюватимуть у штатному режимі.

Важливо відзначити, що у ці дні банки самостійно приймають рішення щодо валютних операцій, включаючи купівлю та продаж безготівкової іноземної валюти.

Нагадаємо, рахунки українських пенсіонерів під загрозою: хто перший у черзі на блокування

Раніше ми писали про розмір виплат та компенсацій у 2024 році збільшиться: кому пощастить з доплатою

Як повідомляв Знай.ua, ціни на пальне сильно зміняться: до чого готуватися українцям