Трирічний термін ув'язнення отримав мешканець Волині, який ухилився від мобілізації та проігнорував повістку з військкомату.

На суді чоловік заперечував свою провину, мотивуючи відмову тим, що раніше хворів на туберкульоз. Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, 33-річного Владислава з села Крухіничі Локачинського району було визнано придатним до військової служби за результатами медогляду в районній військово-лікарській комісії .

Одеський військкомат, скріншот: Facebook
Одеський військкомат, скріншот: Facebook

Проте 5 квітня цього року він відмовився від порядку денного про мобілізацію, а 19 квітня проігнорував виклик до пункту збору для відправки до військової частини. Відомо, що Владислав одружений, має неповнолітнього сина та працює слюсарем на Луцькій картонно-паперовій фабриці.

Під час судового засідання чоловік заперечував свою провину, зазначаючи, що йому не було належним чином вручено жодної повістки, адже раніше він довго хворів на туберкульоз і вважався непридатним до служби в армії.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Проте, представник обласного фтизіопульмонологічного центру спростувала його слова. За її даними, у квітні Владислав добровільно з'явився на медкомісію та був визнаний абсолютно здоровою людиною.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Лікарі констатували лише залишкові прояви перенесеного туберкульозу, що не є на заваді мобілізації.

Виходячи з наведених фактів, суд визнав Владислава винним у порушенні порядку призову та призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ЖЕКи клеять повістки до платіжок за комуналку, але юрист пояснив, чи варто боятися

Як повідомляв "Знай.uа", тотальна мобілізація та електронні повістки: Померов розповів, коли чекати змін

Знай.uа писав, штурмовик радить готуватися до тотальної мобілізації: "2024 буде важче"