У Полтаві з минулої суботи почалися перевірки громадського транспорту щодо наявності чоловіків призовного віку.

Працівники військкоматів та поліція зупиняють тролейбуси, маршрутки та перевіряють документи водіїв та пасажирів. Це викликало деякий ажіотаж серед мешканців міста та вплинуло на роботу приватних перевізників.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Як розповів представник комунального транспорту, перевірки почалися раптово і тривають кілька днів. Військові просять чоловіків назвати свої дані, але це не сильно впливає на графік руху. Водночас, приватні перевізники скаржаться, що через перевірки багато водіїв просто з'їжджають з маршруту, щоб уникнути неприємностей.

"У середньому під час перевірок більше половини автобусів з'їжджають з маршрутів. У мене до 40%. Я не можу змусити водіїв не робити цього”, - заявляють вони.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

І це при тому, що вони возять пасажирів і роблять внесок у роботу міського транспорту.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Тому вони закликають міську владу домовитися з ТЦК та не перевіряти водіїв маршруток під час роботи. Адже через відсутність транспорту частина полтавців просто залишаються вдома і не можуть дістатися потрібних місць.

І все це відбувається на тлі можливого посилення мобілізації — внесено проект закону, який багато чого змінює в цьому процесі.

Нагадаємо, повістки почали вручати незвичайним способом – навіть не здогадаєтеся, що "попалися"

Як повідомляв "Знай.uа", новий закон про мобілізацію: уклоністам готують гігантські штрафи, чиновників заберуть до армії

Знай.uа писав, призов з 25 років та обмеження прав ухилістів: у ВР зареєстрували новий закон про мобілізацію