До Нового року залишаються лічені дні, а в Україні тримається переважно "плюсова" Температура. Чи побачать українці сніг у святковий день, розповів голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда в ефірі "Громадського радіо".

Пограти у сніжки чи зліпити сніговика у новорічні свята не вийде. В Україні очікується тепла погода. Українці все ж таки зможуть побачити сніг, але він буде мокрим і надовго на землі не затримається. Також країною пройдуть дощі. Прогнозується, що опади будуть незначними.

Українці, зима, дитина, фото: Знай.ua
Українці, зима, дитина, фото: Знай.ua

"Снігу на Новий рік не буде, будуть невеликі опади — спочатку дощ, тоді дощ з мокрим снігом і усе це на фоні плюсової температури повітря", - заявив синоптик.

Місто взимку, скріншот з відео
Місто взимку, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

За прогнозами голови Укргідрометцентру, теплі роки в Україні триматимуться до 31 грудня, а також вже після настання 2024 року.

"Тепла погода буде утримуватись і до Нового року, до 31 грудня й навіть вже з настанням наступного 2024 року", - вважає Микола Кульбіда.

Слід зазначити, що згідно з даними порталу sinoptik, 31 та 1 січня температура повітря у столиці триматиметься в межах 2-6 ​​градусів вище за нуль. З 2 січня стане трохи холодніше, очікується дощ та мокрий сніг.

Погода у Києві. Фото: скрін sinoptik
Погода у Києві. Фото: скрін sinoptik

Раніше портал Знай повідомляв, справжня зима з тріскучими морозами та завірюхами: синоптики розповіли, якою буде погода в січні.

Також наш портал інформував, новий 2024 рік: у чому сенс свята і як воно виникло в Україні, секрети про які ви не знали.

Крім того, ми писали, на Сонці зафіксували найпотужніший спалах за 6 років: магнітна буря може серйозно "підірвати" здоров'я.