У Міністерстві охорони здоров'я попередили українців про небезпеку новорічних ялинкових іграшок. До вибору цих прикрас слід поставитися дуже серйозно.

Багато неякісних виробів можуть бути шкідливими для здоров'я та життя, адже навіть провокують онкологічні захворювання. Про це медики написали на офіційній сторінці у Facebook.

Поради, як вибрати якісні ялинкові іграшки:

  • Не варто купувати ялинкові прикраси на стихійних ринках.
  • Огляньте виріб ретельно, від іграшок не повинно пахнути фарбою чи чимось іншим. Блискітки та фарба повинні триматися добре і не відклеюватися.
  • Скляні, крихкі та ламкі іграшки, особливо з дрібних деталей, які дитина може відламати та проковтнути, краще уникати.
  • Використовуйте лише сертифіковані електричні гірлянди.

Олена Філонова, фото: прес-служба Нового каналу
Олена Філонова, фото: прес-служба Нового каналу

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Зекономивши на іграшках, можна потрапити в халепу. Адже дешеві іграшки можуть містити гострі деталі та токсичні речовини.

Медики радять використати ілюмінацію за призначенням. Якщо вона для закритих приміщень, то на вулиці не можна. Пластик не розрахований на холод, він може луснути, у негерметичні лампочки потрапить волога, а в результаті – ви отримаєте коротке замикання дротів.

У той же час, ілюмінацію для вулиці не можна використовувати в закритому приміщенні. Вона може виділяти небезпечні випари.

Гірлянди. Фото: скрін youtube
Гірлянди. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що 2024 - не рік Зеленого Дракона, а рік Темного Лося: кому з українців пощастить згідно з слов'янським гороскопом.

Раніше ми повідомляли про 5 способів загадати бажання на Новий 2024 рік, щоб напевно справдилося: готуйтеся вже зараз.