Харків виявився свідком епізоду, коли 75-річного японського волонтера, Фумінорі Цучико, вигнали із ТРЦ "Микільський" по вулиці Пушкінській, де він проводив збір коштів на підтримку безкоштовного кафе. Інцидент призвів до втручання міського голови.

Цей японський громадянин прожив у метро Харкова під час обстрілів з боку Росії, допомагаючи людям продуктами та ліками. Зібрані ним кошти від японців було спрямовано відкриття безкоштовного кафе.

Фумінорі Цучико / фото: Facebook
Фумінорі Цучико / фото: Facebook

На знак визнання його зусиль, Цучика було нагороджено відзнакою "Національна легенда України" минулого серпня.

Цучико поділився інцидентом у соцмережах, вказавши, що представник торгового центру викликав поліцію, стверджуючи, що збір коштів на їх території заборонено. Однак це не відповідає дійсності, тому що вони займалися цим досить тривалий час.

Українці швидко відреагували в коментарях під постом Цучика, висловивши невдоволення органам поліції.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Мер Харкова, Ігор Терехов, втрутився в ситуацію,запевнивши, що подальша волонтерська діяльність Цучика нікого не турбуватиме.

Фумінорі Цучіко / фото: Facebook
Фумінорі Цучіко / фото: Facebook

"Про конфлікт ТРЦ “Микільський” з японським волонтером Фумінорі Цучико. Я поговорив із керівництвом молла. Ми домовилися, що Фумінорі більше ніхто не заважатиме. Керівництво ТРЦ поділяє мою позицію щодо важливості єдності у місті та країні. Зараз, як ніколи, ми маємо бути єдиними та працювати на Перемогу!" – написав мер.

Сам Фумінорі Цучико підтвердив отримання дозволу на продовження своєї волонтерської діяльності після втручання міської влади. Незважаючи на конфлікт, ситуація була вирішена, і волонтер знову може продовжити свою благодійну роботу.

Нагадаємо, олігарх, який перебуває під санкціями, Вадим Новинський намагається захопити владу в "Харківобленерго"

Раніше ми писали, безкоштовне ігристе та солодощі: АТБ застерігли своїх покупців від небезпеки

Як повідомляв Знай.ua, "Дизель шоу" вирішили пожартувати про окуповані території: українці вибухнули люттю