Починаючи з п'ятниці, 5 січня, в Україну буквально "увірвуться" погодні циклони під назвами Annelie та Brigitta. Вплив даних циклонів на Україну буде дуже "вологим".

У цей же період дощ і мокрий сніг вночі йтимуть практично повсюдно, а вдень хлопець-антициклон Hannelore все ж таки не дасть дівчатам нормально попліткувати і витіснить опади із заходу, центру та півдня.

Народний синоптик Наталка Діденко встигла попередити українців у соціальній мережі Facebook, де також опублікувала карту з рухом циклонів.

Публікація Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Публікація Наталки Діденко, скріншот: Facebook

За словами синоптика, на півдні України навіть можливі завтра сонячні прояснення. Температура повітря буде протягом дня високою, +2+9 градусів, уздовж північних районів свіжіша, -3+2 градуси.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

У Києві 5 січня очікується місцями невеликий дощ або мокрий сніг. На дорогах слизько та мокро. Температура повітря протягом п'ятниці буде дивною. Тому що вночі 0+3 градуси, а вдень 0-2 градуси морозу. Тому надвечір ожеледь зміцніє.

Публікація Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Публікація Наталки Діденко, скріншот: Facebook

З 7 січня в Україну почне заходити знову арктичний холод, сильні морози найімовірніші на Сумщині та Чернігівщині.

Cнігопад, зима - фото Знай.ua
Cнігопад, зима - фото Знай.ua

Проте вже з 11 січня знову температура повітря почне підвищуватися. Уточнені прогнози погоди – ніколи не напівфабрикати, завжди для вас свіжі.

В Україні 7-9 січня очікується дуже складна погода зі снігопадами, потужними морозами, хуртовинами та сильним вітром. Попередження про складні погодні умови оприлюднив Український гідрометцентр.

"7-9 січня в Україні очікуються складні погодні умови внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни", - пояснюють синоптики.

За їхніми даними, вдень 7 січня та протягом доби 8 січня в Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях очікується значний сніг. Приріст снігового покриву становитиме 10-20 см, у Кіровоградській та Дніпропетровській областях - до 30 см.

Нагадаємо, зимові прогулянки на радість: маленькі хитрощі, які збережуть ваші ноги в теплі.

Раніше повідомлялося, Україну чекає серйозний мороз, яких давно не було - прогноз погоди з 4 січня: температура впаде до -20.

Також, чи залишать морози українців без світла: експерт розповів, чого чекати українцям.