Нещодавно Тернопільський міськрайонний суд ухвалив вирок місцевому підприємцю. Його засудили до 3 років позбавлення волі за ухилення від мобілізації та служби у лавах ЗСУ.

Згідно з матеріалами справи, 5 грудня 2022 року цей чоловік пройшов ВЛК та був визнаний придатним до військової служби з урахуванням стану здоров'я. 7 грудня йому особисто вручили повістку з викликом у районний військкомат для проходження підготовки та подальшого відправлення до діючих частин ЗСУ. Відповідно до порядку денного, 11 грудня цей чоловік має особисто прибути до військкомату, проте не з'явився там.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

На суді фігурант заперечував свою провину і наполягав, що він не ухилявся від мобілізації. За його словами, відразу після отримання повістки він виїхав на Львівщину, де раптово погіршився стан здоров'я.

"Він захворів, а саме у нього з'явився сильний біль у попереку, і зателефонувавши своєму сімейному лікарю, остання порадила йому звернутися за медичною допомогою за місцем знаходження. Таким чином, він звернувся для обстеження до Моршинського санаторію, де у нього була виявлена ​​підозра на пієлонефрит”, - повідомляють у суді.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Чоловік також сказав у суді, що побоювався їхати на фронт, бо там можуть убити, тому, дізнавшись про кримінальну справу за ухилення, він більше у військкомат не з'являвся. Його "підставила" сімейний лікар. Вона сказала, що рекомендувала йому прийняти пігулки після дзвінка, що відбувся вперше за багато років. Після цього він ще раз зв'язався з нею, попросивши видати довідку про його звернення.

Нагадаємо, "ТЦК вже у Варшаві": уклоністів злякали повістками у Польщі

Як повідомляв "Знай.uа", чи можуть мобілізувати всю сім'ю в 2024 році? Адвокат пояснив, за яких умов потрібно "боятися"

Знай.ua писав, позбавив материнських прав сотні українок: СБУ і НАБУ спіймали суддю, який "звільняв" чоловіків із ЗСУ за гроші