У Сумській області до одного року випробувального терміну засудили чоловіка, який під час проходження комісії до ТЦК та СП "випадково" проговорився, що у разі його мобілізації він здасться в полон і видасть росіянам координати зосередження ЗСУ.

Зокрема, він висловлював підтримку діям президента РФ щодо окупації українських територій та вбивства мирних жителів, стверджував, що Збройні Сили України нібито обстрілюють громадянське населення та займаються мародерством, а також що життя під російською окупацією, наприклад у Мелітополі, набагато краще, ніж було у часи незалежної України...

ТЦК, скріншот: YouTube
ТЦК, скріншот: YouTube

Більше того, підозрюваний заявив, що якщо його мобілізують до лав ЗСУ, то він одразу здасться в полон і передасть росіянам всю інформацію про розташування українських військ. Як мотивація таких дій він навів те, що його дядько служить, якраз, серед окупантів.

"Президент РФ все робить правильно і я повністю погоджуюсь з його діями, захопленням територій України та вбивством мирного населення України", - заявляв він.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Під час досудового слідства чоловік визнав свою провину у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 436-2 Кримінального кодексу України, та уклав угоду з прокурором. Згідно з вироком Білопільського районного суду Сумської області йому призначено покарання у вигляді одного року випробувального терміну.

Тепер залишається питанням, чи не здає цей чоловік дані щодо ВСУ, будучи на волі.

Вирок суду
Вирок суду

Нагадаємо, в Дніпрі задумали створити групи розшуку тих, хто ухиляється: чому ідея провалилася

Як повідомляв "Знай.uа", уряд вніс зміни до мобілізації: хто отримає "залізну" бронь

Знай.uа писал, 10-15 военкомов на один автобус: как уклонистов "пакуют" прямо из маршруток