У Львові лікарі успішно провели складну операцію 9-річному хлопчику Дмитру, чим урятували йому життя.

У дитини спостерігався рідкісний випадок ускладненого перебігу отиту – запалення середнього вуха перейшло у гнійний менінгіт, запалення мозкових оболонок. За словами матері Людмили, спочатку у сина боліло вухо, місцевий лікар діагностував отит та призначив лікування. Про це йдеться на офіційній Facebook-сторінці Центру дитячої медицини "Охматдит".

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Однак через кілька днів стан Дмитра різко погіршився - підвищилася температура, почалося блювання, сильний біль голови. Батьки негайно викликали швидку допомогу.

У львівській інфекційній лікарні за даними КТ було виявлено, що через прогресуюче гнійне запалення вуха сталося руйнування кісток черепа та проникнення інфекції в мозкові оболонки. Це й спричинило розвиток гнійного бактеріального менінгіту.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Хлопчику було проведено термінову операцію з розкриття та санації гнійного вогнища в області скроневої кістки. Втручання пройшло успішно, стан Дмитра стабілізувався. Наразі він перебуває під наглядом лікарів, але його життю вже нічого не загрожує.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

"Дуже задоволена лікарнею. До і після операції лікарі дуже дбайливо ставилися до моєї дитини. Я з ними на зв'язку, по суті, 24/7. Велике спасибі, - заявила мама дитини.

Нагадаємо, "яке свіже повітря": чоловік раптово помер після виписки з лікарні, але медики навіть не намагалися йому допомогти

Як повідомляв "Знай.uа", жінка "оглухла" через надмірну роботу і тепер не може чути тільки чоловіків: випадок 1 на 13 тисяч

Знай.uа писав, Володимир Дантес загримів у лікарню, зірка вже під крапельницею: "Подарував Даші..."