Деякі українські монети можуть принести великі гроші. Нумізмати полюють на рідкісні екземпляри та готові платити власникам суми в десятки тисяч. Однієї з таких монет є 1 гривня старого зразка.

На перший погляд, помітити відмінність такої монети досить непросто. Про те як відрізнити цінний екземпляр, розповіли в Violity. Власник рідкісної монети розмістив на платформі свій лот, де вказав ціну майже в 4 десятки тисяч гривень.

Рідкісна гривня. Фото: Violity
Рідкісна гривня. Фото: Violity

Ця гривня 1992 року випуску і вона має рідкісний дефект.

Цю особливість досвідчені нумізмати позначають 1.2 АБг. Саме така класифікація властива монетам, які були пробними у цей період. На гурті такі монети не мають напису та насічок. Після випуску вони не мали потрапити в обіг, адже випускались тільки для того, щоб перевірити обладнання.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

1 гривню 1992 року один з продавців оцінив в 39500 гривень. Ці монети дійсно мають подібну цінність і їх можуть купити, аби просто забрати до себе у колекцію.

Рідкісна гривня. Фото: Violity
Рідкісна гривня. Фото: Violity

Є набагато цінніша 1 гривня того ж року випуску, але вона зустрічається ще рідше. Це монета, яка зроблена з алюмінію і за малюнком вона також дещо відрізняється від звичайної. На монеті плаский гурт, ребро не має жодних насічок та виглядає гострим. Відрізняється вона через те, що її карбували на особливому обладнанні, тому тираж дуже малий. На деяких сервісах можна побачити, що така монета успішно продається за 65 тисяч гривень.

Нагадаємо, портал Знай інформував, місячна пенсія за монету: які українські копійки можуть зробити ваш гаманець "пухлішим"

Раніше на порталі Знай повідомлялося, пощастити може кожному: як виглядають 50 копійок, які насправді коштують понад 300 доларів

Також, наш портал інформував, пошелестіть у гаманцях: які банкноти можна дорого продати колекціонерам