Олексій Мірошниченко, голова Конфедерації роботодавців України, поділився своїм невдоволенням тим, що військові намагаються втручатися у бізнес-справи у період воєнних дій. В інтерв'ю він зазначив, що зараз військові хочуть, щоб керівники компаній видавали повістки своїм співробітникам.

Мірошниченко наполягає на тому, що це не в обов'язку бізнесу, і підприємці не повинні виконувати функції, які не належать до їхньої прямої діяльності.

Візит до ТЦК, фото: Unian
Візит до ТЦК, фото: Unian

"Як можна вести бізнес, якщо ти не знаєш, заборонять тобі їхати всередині країни чи ні. Бізнес повинен працювати на перемогу, але нові законодавчі норми не повинні загнати економіку в тінь", — нарікає глава.

Він висловив думку, що видача повісток має бути доручена Територіальним Центрам Комплектування (ТЦК), а не керівникам компаній:

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

"Це не функція роботодавця, це функція працівників ТЦК. Бажають, щоб бізнес перевіряв реєстраційні дані працівників. Але бізнес не має для цього інструментів, — каже Олексій.

новітні технології
новітні технології

Водночас він наголошує, що бронювати потрібно лише тих працівників, які мають особливу кваліфікацію.

"Є технологи, інженери, які мають кваліфікацію та знання, без яких виробництво зупиниться. Цих людей потрібно виділити та надати відстрочку від мобілізації – без них економіка не відновиться. Нам потрібно не відновлювати старі підприємства, а будувати нові, засновані на сучасних технологіях", – додає він.

Крім того, Знай.ua повідомляв, 10-15 військкомів на один автобус: як ухилістів "упаковують" прямо з маршруток

Вам буде цікаво дізнатися, що уряд вніс зміни до мобілізації: хто отримає "залізну" броня

Також наш портал розповідав, українець мало не поплатився життям за бажання зекономити в Польщі: копи з'явилися вчасно