На Одещині викрили "ремісничий цех" з виробництва фальшивого алкоголю. Продукція виявилася смертельно небезпечною – щонайменше 8 людей померли від отруєння.

Як з'ясували правоохоронці, місцевий житель налагодив виготовлення спиртяги в антисанітарних умовах. Він купував спирт, розбавляв його водою, домішував барвники. А потім розливав у "брендові" пляшки та продавав на ринку як горілку чи віскі.

Алкоголь в авто, скріншот: YouTube
Алкоголь в авто, скріншот: YouTube

Під час обшуку у "цеху" вилучили 200-літрові бочки з підозрілою речовиною, помпи, вирви та упаковку готової продукції на 1,4 мільйона гривень.

"Куплені у заповзятливого чоловіка 5 л алкоголю вона реалізовувала в роздріб покупцям у магазині села. Внаслідок вживання "горілки" померло 8 жителів села, ще 4 особи отримали отруєння", - заявляють правоохоронці.

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Поліція затримала продавщицю магазину та його постачальника-виробника. Їм загрожує до 10 років ув'язнення за збут неякісного алкоголю, що спричинив летальні наслідки (ч. 3 ст. 204 КК України).

Відділ з алкоголем у супермаркеті, скріншот: YouTube
Відділ з алкоголем у супермаркеті, скріншот: YouTube

Ця страшна історія ще раз доводить, наскільки небезпечною може бути "горілчана" алхімія безконтрольних виробників. І що алкоголь краще купувати безпосередньо у супермаркетах чи спеціальних магазинах.

Нагадаємо, українець мало не поплатився життям за бажання заощадити в Польщі: копи з'явилися вчасно

Як повідомляв "Знай.ua", копам дозволили бути "п'яними", але заради добра: навіщо це зробили

Знай.ua писав, наречена в наручниках, а наречений у бігах: кохані не встигли обмінятися кільцями на весіллі, як приїхали копи