Нардепи готують зміни до закону про мобілізацію, завдяки якому хочуть радикально змінити процес борнювання співробітників. Вони пропонують дозволити всім підприємствам бронювати своїх співробітників за щомісячний платіж у 20 тисяч гривень за особу.

Про це пише Forbes.

Співавтор законопроєкту, нардеп Дмитро Наталуха розповів про те, що бронювання хочуть дозволити усім праціникам, а не лише працівникам критичної інфраструктури.

Співробітник ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітник ТЦК. Фото: скрін youtube

Головною умовою для її отримання буде те, що компанія повинна працювати офіційно та сплачувати податки за своїх співробітників.

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Депутати зараз розглядають варіант, за яким до 1,5% військового збору додати фіксовану ставку у розмірі 20 тис. грн за кожного заброньованого працівника.

Втім, таким чином бронювати можна буде до 50% від усієї кількості військовозобов'язаних працівників. На підприємстві можуть самостійно обирати, кого зі співробітників хочуть забронювати.

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Такі зміни можуть поповнити бюджет України від 18 млрд до 155 млрд грн на рік, які планують направити виключно на потреби армії.

У проекті закону зазначається, що на сьогоднішній день в Україні заброньовано 538 000 чоловіків, включно із державними службовцями та працівниками військових адміністрацій.

Нагадаємо, чи позбавлять громадянства за виїзд до Європи? Українцям пояснили, чи боятися наслідків

Як повідомляв "Знай.ua", біженців з України попросять виїхати з Європи вже скоро: чому їх "виганяють"

Знай.ua писав, суддя з російським громадянством повертається до роботи: чинний паспорт країни-агресорки не перешкода