Криза на кордоні США з Мексикою посилюється. Штат Техас бере кордон із Мексикою під повний контроль та відмовляється виконувати вимоги Джо Байдена. Про це повідомляє The Texas Tribune.

Влада штату Техас звинувачує президента Байдена в слабкій міграційній політиці. Вказується, що через "дірявий" кордон за 2023 рік у США потрапили близько трьох мільйонів нелегалів, більша частина з яких перебувають у Техасі.

Ситуація на кордоні США та Мексики. Фото: ТСН
Ситуація на кордоні США та Мексики. Фото: ТСН

Губернатор Техасу Грег Еббот наказав Нацгвардії взяти кордон під свій контроль і приступити до її зміцнення, встановлюючи загородження з колючим дротом.

Джо Байден, фото: скріншот з відео
Джо Байден, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

У відповідь голова штату отримав ультиматум від адміністрації Джо Байден. Йому дали 24 години, щоб передати патрульні пости федеральному уряду та виконати ухвалу Верховного суду США.

Термін уже закінчується, а ситуація на кордоні погіршується. Так, техаські силовики відмовляються пропускати федеральних прикордонників. При цьому штати Айдахо, Вайомінг, Північна Дакота, Небраска, Айова, Міссурі, Луїзіана, Алабама, Джорджія, Південна Кароліна та інші підтримали рішення губернатора Техасу.

Штати, які підтримали дії губернатора Техасу
Штати, які підтримали дії губернатора Техасу

Варто зазначити, що чим сильніше посилюється криза на мексиканському кордоні, тим далі відсувається надання допомоги Україні. Обидва питання включені в один пакет голосування.

Раніше портал Знай повідомляв, на кордоні величезні черги люди стоять більше доби: як прикордонники посили виїзд.

Також наш портал інформував, все було добре, доки не втрутилася влада: чому стало менше гуманітарної допомоги.

Крім того, ми писали, біженців з України попросять виїхати з Європи вже скоро: чому їх "виганяють".