Український військовий на ім'я Андрій поскаржився на дискримінацію у поїзді "УЗ" через інвалідність.

Йому довелося збирати ліжко, будучи на милицях... адже провідник проігнорував його поранення. Як розповів чоловік у Facebook, спочатку він був приємно вражений ставленням таксистів. Ті безплатно підвезли його на вокзал, цікавилися фронтовими буднями. Однак у поїзді його зустріла повна байдужість персоналу. Тим більше, що збирання ліжка – це безпосереднє завдання провідника.

Укрзалізниця, вокзал, потяг, фото: Знай.ua
Укрзалізниця, вокзал, потяг, фото: Знай.ua

"Залізти в купейний вагон на милицях ще той квест. І вишенька на торті - фраза провідника "ліжко зберіть і принесіть", коли видно, що я не дуже мобільний, то це просто абзац", - заявляє чоловік.

Він вказує на системну проблему вокзалів, де майже неможливо самостійно дістатись потрібної платформи чи вагону для людей з інвалідністю.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У відповідь "Укрзалізниця" вибачилася за інцидент, пообіцявши розібратися і не допустити повторення цієї ситуації. З іншого боку, компанія визнала, що більшість вагонів застаріли, через що виникають проблеми з доступністю.

"Однак для обслуговування, супроводу, вирішення питань, пов'язаних з організацією перевезень, на вокзалах та станціях працюють групи з надання допомоги", - зазначають у компанії.

Укрзалізниця. Фото Facebook
Укрзалізниця. Фото Facebook

Інклюзивність транспорту в Україні досі потребує багато уваги та зусиль для комфортного пересування людей з інвалідністю. А деяким людям іноді треба згадати, що повномасштабна війна продовжується і нашим військовим потрібна підтримка.

Нагадаємо, українцям будуть видавати пільгові картки для безкоштовного проїзду в міському транспорті: хто отримає

Як повідомляв "Знай.uа", кучугури снігу в тамбурі та лід на вікнах: школярі отримали переохолодження після подорожі "Укрзалізницею"

Знай.ua писав, а поїзд уже поїхав, поки в укритті сиділи: як розбиратися з Укрзалізницею, якщо не встигли на потяг через тривогу