Курсантка з Дніпра на сайті знайомств ошукала дівчину на 800 тис гривень. Фігурантка переписувалася від імені військовослужбовців та виманювала в українок гроші на начебто термінову операцію.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Фігурантка зареєструвалась на сайті знайомств під чоловічим ім'я, вкравши фото зі сторінки справжньої людини в соціальних мережах.

Студентка ошукала українку на 800 тис грн. Фото ДБР
Студентка ошукала українку на 800 тис грн. Фото ДБР

Вона познайомилась із дівчиною і почала писати їй романтичні повідомлення.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Потерпіла, не підозрюючи у що вона "влипла", дала фігурантці свій номер телефону та почала з нею активно спілкуватися в месенджерах та навіть по телефону.

"Для того, аби голос "залицяльника" не видав обману, курсантка в телефонних розмовах пояснювала, що в дитинстві перенесла операцію на голосових зв’язках, тому так і розмовляє", – пояснили у ДБР.

Правоохоронці повідомляють, що студентка періодично дарувала подарунки, начебто вибачаючись за те, що не особисто зустрітися.

Студентка ошукала українку на 800 тис грн. Фото ДБР
Студентка ошукала українку на 800 тис грн. Фото ДБР

А згодом набрехала про те, що її мобілізували. Через деякий час фігурнатка розповіла потерпілій, що отримала тяжке поранення на фронті і потребує 800 тис гривень на термінову операцію.

Позичивши необхідну суму, потерпіла відправила їх на рахунок аферистки.

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і їй загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, шахраї по-новому дурять українців, які шукають роботу: як не потрапити на гачок аферистів

Як повідомляв "Знай.ua", "чек залишився...": українців затримали німецькі копи за фальшиві гроші, валюту міняли в "Райффайзен банку"

Знай.ua писав, шахраї облаштували фейковий обмінник і крали чужі гроші "в польоті": "Два отвори..."