30 січня в українській Верховній Раді представили оновлений законопроект про мобілізацію, і він уже набирає обертів обговорень у суспільстві.

У документі міститься низка змін, включаючи можливість головам лікарень ділитися інформацією про чоловіків віком 18-25 років, які перебувають на лікуванні, а також жорсткий дедлайн для явки у військкомат після отримання повістки – 10 днів.

Зупинка водія поліцією. Фото: скрін youtube
Зупинка водія поліцією. Фото: скрін youtube

Однак увагу українців привернуло не лише це. Виявилося, що поліцію країни тепер зобов'язали затримувати чоловіків і доставляти їх до ТЦК, хоча раніше голова Національної поліції заявляв, що мають занадто багато завдань, щоб влазити в такі справи.

Інформація про це підтверджується у новій версії законопроекту про мобілізацію, подану у Верховній Раді. У статті 24 законопроекту докладно описуються додаткові повноваження поліції під час мобілізації в Україні.

Популярні новини зараз
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Стаття 24 законопроекту про мобілізацію / фото: скріншот постанови
Стаття 24 законопроекту про мобілізацію / фото: скріншот постанови

"За зверненням ТЦК та СП, органів СБУ або розвідувальних органів України, органи та підрозділи, що входять до системи поліції, беруть участь у здійсненні заходів щодо оповіщення військовозобов'язаних та резервістів спільно з представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також здійснюють адміністративне затримання та доставки до цих центрів та органів призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення", — йдеться в тексті.

Реакція на нові правила поки неоднозначна, і в різних колах суспільства загострюється хвилювання.

Нагадаємо, Збройні Сили пояснили мобілізацію 500 тисяч людей: "Будь-яка кількість"

Раніше ми писали про те, що чиновників та депутатів хочуть відправити в окопи: мотивуватимуть українців

Крім того, Знай.ua повідомляв, новий закон про мобілізацію: які зміни чекають на українців, проект уже внесено