Відомий у соціальних мережах та на телебаченні український військовий аналітик, а також ветеран АТО, колишній командир батальйону "Айдар" Євген Дикий зробив заяву щодо окремої групи так званих ухилянтів. Справа в тому, що деякі українці не "просто сидять удома, ховаються від ТЦК і донатять на ЗСУ", а буквально ведуть боротьбу проти мобілізації.

Євген Дикий упевнений, що зараз саме російські агенти займаються організацією антимобілізаційного руху в Україні.

Про це стало відомо завдяки словам Євгена Дикого в одному із нещодавніх інтерв'ю для YouTube-каналу "Новинарні".

Ветеран розповів, що в Україні діють активісти, які виступають проти мобілізації. Зокрема, вони були помічені у Києві та у західних регіонах.

Євген Дикий, скріншот: YouTube
Євген Дикий, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Дикий підкреслив, що ухилянт, який роками не виходить із квартири чи їздить у багажнику через блокпости, — це інша історія. В Україні зараз є ухилянти, які об'єднуються та керуються "лідерами".

"От самі лідери - це абсолютно не те саме, що й ухилісти, яких вони навколо себе збирають. Лідери - це саме професійні провокатори, переважно з багаторічним досвідом", - зазначив експерт.

Він зазначив, що йдеться про "класичний набір" російської агентури. "Лідери" ухилянтів мають типовий блок ідей, які просувають в Україні, намагаючись розхитати ситуацію.

"Ці професійні провокатори зараз збирають таких переляканих. Але злякані ухилянти, коли вони збираються вже в зграйку, то це як злякані щури. А злякані щури, вони коли в зграйці, то кусаються", — заявив ветеран АТО.

Він пояснив, що мета Росії зробити організований антимобілізаційний рух в Україні. Аналітик зазначив, що небажання йти на війну є природним, і з цим треба працювати. Проте такий рух — це "випробування" для держави, і боротися із цією мережею мають правоохоронці.

Євген Дикий
Євген Дикий

"А от якщо правоохоронні органи своєї роботи не виконають, і ми дограємося до ситуації, коли вони вже збиратимуться по 80 (чоловік, — ред.), тоді доведеться, таким як я брати це до своїх рук. У нас достатньо для цього і рук, і заліза, і рішучості», - пообіцяв Дикий.

За його словами, ветерани можуть "зачистити" організованих ухилістів, що "місця не залишиться". Експерт додав, що це буде поза правовим полем, і такої крайності дуже не хотілося б.

Нагадаємо, екскомандир "Айдар" попередив, що Третя світова війна вже на горизонті.

Раніше повідомлялося, військовий зазначив, кого потрібно відправити на фронт: "250 тисяч - це трохи дофіга".

Також, штрафи вже не лякають: ухилистам пропонують жорстке покарання.