Кліматологія Віра Балабух розповіла в інтерв'ю про можливі наслідки для України від глобального потепління.

За її словами, 2023 визнаний Всесвітньою метеорологічною організацією найспекотнішим за весь період спостережень. Середня температура планети піднялася на 1,4°C.

Негода в Одеській області
Негода в Одеській області

На думку Балабух, найбільш сприятливими для проживання зараз і найближчим часом залишаться помірні широти, зокрема, територія України.

Незважаючи на помітне потепління в нашій країні, воно не таке катастрофічне, як у полярних чи тропічних регіонах. Тому надалі можливе "переселення народів". Наприклад, у нас в країні можуть з'явитися "кліматичні біженці" з Азії та Африки, що створить додаткове соціальне та економічне навантаження.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Спека в Україні. Фото: скрін youtube
Спека в Україні. Фото: скрін youtube

За прогнозами, через 50-100 років найбільш сприятливими для проживання в Україні будуть Прикарпаття та Полісся, особливо правобережне. Балабух також зазначила, що війна у нашій країні негативно впливає на клімат як в Україні, так і в Європі загалом. Зокрема, викиди парникових газів від військової техніки та розриви снарядів посилюють парниковий ефект.

Крім того, масштабні лісові пожежі призводять до вивільнення в атмосферу множини вуглекислого газу, що також сприяє глобальному потеплінню.

Нагадаємо, в Україну йде аномальне потепління: то ще лютий не прогрівало

Як повідомляв "Знай.uа", у харків'янки відібрали сина через те, що вона - мусульманка: звинуватили в тероризмі і позбавили прав

Знай.ua писав, магнітні бурі, стрибки температури та різке потепління: українцям сказали, що робити зі втомою взимку