7 лютого Верховна Рада у першому читанні прийняла закон про мобілізацію. Його норми викликають в українців багато питань, адже більшість із них порушують та обмежують права, надані нам Конституцією.

Однак повний текст закону ще недопрацьований, і стало відомо, що у комітети Верховної Ради планують внести ряд зімн у його текст. Зокрема, депутати мають намір відмовитися від блокування рахунків і обов'язкової реєстрації електронного кабінету військовозобов'язаного.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Про це повідомляє видання Forbes.

Зазначається, що електронний кабінет буде використовуватися для визначення військового статусу громадян, зокрема відстрочки або бронювання.

У виданні йдеться про те, щоб головна ідея створення електронного кабінету полягає у тому, щоб спростити процес доведення різних винятків, таких як наявність неповнолітніх дітей або статус опікунства.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

ТЦК. Фото скріншот Youtube
ТЦК. Фото скріншот Youtube

За словами його авторів, ідея створення електронного кабінету полягає у тому, щоб мінімізувати адміністративну тяганину та корупційні фактори, забезпечуючи прозорість та доступність інформації.

На данний момент не відомо, коли нардепи планують вдруге розглянути новий закон про мобілізації.

Нагадаємо, не тільки лікарі: кого з жінок можуть мобілізувати за новим законопроектом

Раніше ми писали про те, що "Запитали військовий квиток, запакували та відвезли": адвокат розібрав новий закон про мобілізацію

Крім того, Знай.ua повідомляв, Дикий загрожує ухилистам "зачисткою зброєю": "І місця не залишиться"