Харківська обласна клінічна лікарня потрапила у гучний скандал через принизливе ставлення та знущання над нашим захисником. Ногу пораненого чоловіка зашивали без анастезії, а вкололи знеболювальне лише тоді, коли він втратив свідомість.

Про це пише харківський волонтер та журналіст Павло Федосенко.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Військовий на Бахмутському напрямку отримав тяжке поранення. Щоб відновити його здоров'я, йому зробили операцію на пошкодженій нозі.

Однак зашивали чоловіка "на живу", без анестезії. Коли військовий попрохав вколоти йому ліки, щоб знеболити, лікар-хірург Кирило Гольцев заявив, що з анестезією нібито буде ще болючіше, а тому треба потерпіти.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Окрім того, медичний персонал довзволяв собі принижувати військового і навіть сказати йому під час операції фразу "як ви воюєте, якщо навіть потерпіти не можете".

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Анестезію вкололи лише тоді, коли у пораненого піднявся тиск і він втратив свідомість.

На наступний день чоловіку заявили, що скаржитися він нікуди права не має, адже операцію йому зробили безкоштовно.

Військовий вважає, що персонал лікарні явно зрадів би новині про окупацію Харкова, а у медичному закладі щодня лікують сотні бійців.

Головний лікар Костянтин Лобойко прикриває хірурга, який робив операцію, а результати проведеної експертизи говорять про те, що вся допомога надавалась належним чином.

Відомо, що військовий вже повернувся на фронт і звернувся за захистом прав до омбудсмена Дмитра Лубінця.

Нагадаємо, підпалів військкоматів стає все більше – люди незадоволені, але це нічого не змінить

Як повідомляв "Знай.uа", два побратими вважали один одного загиблими, але несподівано зустрілися

Знай.ua писав, школяр прийшов просити у влади гроші на ЗСУ замість бруківки: його тато загинув за кілька днів