Багатьох українців дуже здивувала погода у першій половині лютого. У більшості областей уже понад тиждень тримається плюсова погода, навіть уночі. На Півдні країни – майже весна. За прогнозами синоптиків, найближчим часом морози на території України не передбачаються.

Відома в соціальних мережах синоптикиня "Укргідрометцентру" Наталія Птуха розповіла, на яку погоду чекати українцям з 11 по 21 лютого.

За словами Птухи, у ці вихідні погода в Україні буде досить строката та різноманітна.

"Справа в тому, що зараз через нашу територію проходить атмосферний фронт і він зумовлює таку ситуацію, що з північного сходу до нас надходить холодне повітря, а з півдня - тепле", - пояснює Птуха.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Конфлікт повітряних мас спричинить сильні опади та великий діапазон температур по всій території країни.

Вже в неділю, 11 лютого, слід очікувати високу як для зимового місяця температури повітря, але без опадів не обійдеться.

"У неділю, 11 лютого, атмосферний фронт зміститься у північно-східному напрямку. Відповідно в ніч на неділю може бути мокрий сніг та дощ на північному сході, а вдень переважатиме погода без опадів та вітер з півдня. У нічні години температура повітря від Півдня цього дня від 12 до 17 градусів з позначкою "плюс". Тобто взагалі не лютневі показники. На північному сході трохи прохолодніше: вночі близько 0 градусів, а вдень до +8", - наголосила Птуха.

У понеділок, 12 лютого, у всіх без винятку регіонах України очікуються дощі. Втім, характер опадів буде короткочасним і очікуються сонячні прояснення. Щодо температурної картини, то вона залишиться незмінною.

Весняна погода, скріншот: YouTube
Весняна погода, скріншот: YouTube

"А ось починаючи з вівторка, 13 лютого, розпочнеться певне зниження температури повітря", - попереджає синоптикиня.

І знову ж таки, тепло буде зовсім не лютому.

"Вночі слід очікувати від 3 до 9 градусів тепла, а вдень на заході та півночі від 6 до 12 градусів тепла, на решті територій залишаються високі показники: 9-15 градусів тепла, на півдні до +17 ° С. У західних областях очікується помірний дощ, а у північних регіонах — невеликі опади. На решті територій без опадів", — пояснила Наталія Птуха.

Зима, погода, фото з вільних джерел
Зима, погода, фото з вільних джерел

У середу, 14 лютого, місцями невеликий дощ.

"І лише вдень у західних областях без опадів. Температура повітря і вночі, і вдень від 3 до 9 градусів тепла, але на півдні вдень до +15°С", - каже експерт із погоди.

Сонячна погода. Фото: Znaj
Сонячна погода. Фото: Znaj

До кінця наступного тижня збережеться така ж тепла погода без морозних сюрпризів.

"У найближчій перспективі, приблизно днів 10 (до 21 лютого) сильних зимових морозів не очікується. Взагалі температура вища за кліматичну норму, що й передбачалося, але саме так зміни клімату відбиваються на нашій території", - резюмувала Наталія Птуха.

Нагадаємо, мороз, вітер і навіть снігопад: озвучено детальний прогноз погоди для України на лютий.

Раніше повідомлялося, що водії дорого за це заплатять: що заборонено зараз залишати в машині.

Також, лютневе повернення тепла: що прогнозують синоптики.