Епідеміологічна ситуація в Україні щодо грипу та ГРВІ продовжує погіршуватися. Про це в ефірі Українського радіо повідомила доктор меднаук, професор Київського міськцентру контролю за хворобами Алла Мироненко.

За її словами, нинішній сезон грипу виявляється дуже важким – вже зафіксовано перевищення епідпорогів у кількох областях.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Зокрема, дуже високий рівень хворих спостерігається у Житомирській, Вінницькій, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Водночас, на Сході країни ситуація поки що залишається відносно сприятливою. Щодо збудників епідемії, то цього року домінує вірус грипу підтипу А/H1N1, відомий як "свинячий" або "пандемічний".

Саме він вражає переважно молодих людей, на відміну сезонних штамів. Крім того, фіксуються поодинокі випадки пташиного H5N1 та гонконзького H3N2 грипу.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

Експерт МОЗ зазначає, що запровадження карантинів у навчальних закладах є ефективним кроком для стримування епідемії. Адже це дозволяє розтягнути її у часі та зменшити навантаження на медустанови приблизно на 30%.

"Діти все одно потім повертаються, хто перехворів, хто ще перехворіє. Але високе навантаження на медичну систему частково знімається за рахунок того, що це розтягується в часі", - заявляє вона.

Нагадаємо, припиняйте готувати гречку: виявилося, що крупа може вас поховати

Як повідомляв "Знай.ua", біль при навантаженнях, печіння і навіть розлади травлення: українців попередили про серйозні хвороби

Знай.ua писав, другий "Чорнобиль" прямо в Києві? Українцям загрожує катастрофа просто неба