Нещодавно з'явилася інформація про те, що тепер Територіальні центри комплектування (ТЦК та СП) будуть працювати цілодобово. Відтепер у нічний час так само буде здійснюватися персонально-якісний облік призовників, медичні огляди та психологічні обстеження ВЛК.

Адвокат Роман Сімутін вважає, що такі норми нагадають собою часи НКВС та чорних воронок, якими возили арештованих людей.

Про це він зазначив у своєму Telegram-каналі.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Кабмін дозволив ТЦК працювати цілодобово. ГЕНІАЛЬНО! А чорні воронки випадково не закупив? Бо саме цього НКВСівського атрибуту не вистачає. Стоп, відмотуємо назад: "білих бусиків", адже ми ж повинні чимось відрізнятися", - пише фахівець.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Зазначається, що вночі ТЦК та СП будуть займатися справами про адміністративні порушення, проводити медичні огляди та поповнювати облікові дані військовозобов'язаних.

Адвокат зазначає про те, що дозвіл Уряду "дає зелене світло" накладати обмеження на ухилянтів у будь-який час доби.

Він пояснює, що законом забороняється проводити допити після 20:00.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Як це виглядатиме, якщо по тебе приходять, навіть о 20:00 та викликають на нічний допит? Кабмін, такий собі законодавець над законодавцем, без внесень змін до законів через парламент дозволив розглядати адміністративні справи цілодобово", - зазначає юрист.

Справа у тому, що адміністративні справи ТЦК повинні розглядати за участю громадянина, якого притягують до відповідальності.

Виходить, що допити у нічний час проводити не можна, а ось виписувати штрафи ухилянтам вийде без проблем.

Раніше портал Знай повідомляв, вручення повісток відбуватиметься по-новому: де чекати змін.

Також наш портал інформував, військовозобов'язаним дадуть лише 3 дні: завадить лише стихійне лихо.

Крім того, ми писали, "Запитали військовий квиток, запакували та відвезли": адвокат розібрав новий закон про мобілізацію.