Хоча до офіційного початку весни залишилось трохи більше двох тижнів, а в Україні вже помітно потепліло, зима ще нагадає про себе кількома морозними днями.

Втім, загалом весна цього року очікується доволі теплою. Про це в інтерв'ю розповіла завідувачка відділу кліматології Укргідромету Віра Балабух.

Тепла погода. Фото: скрін youtube
Тепла погода. Фото: скрін youtube

За попередніми прогнозами, середня температура повітря в березні-травні буде на 1-2 градуси вищою за норму. Водночас, як зазначила фахівець, це не означає повної відсутності заморозків.

"Коли ми говоримо, що температура повітря очікується вище за норму, це не означає, що у нас не буде заморозків. Арктичні вторгнення ще не можливі. А при негативній температурі можливий і сніг. Так що з зимою прощатися ще не варто", - зізнається вона.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

За словами Віри Балабух, навіть при підвищенні середніх температур різкі похолодання до -5...-10 градусів подекуди можливі аж до середини квітня. Теплий одяг ще доведеться носити. Адже весна буває дуже непередбачуваною.

Спека в Україні. Фото: скрін youtube
Спека в Україні. Фото: скрін youtube

Але все ж таки вона висловила надію, що надалі погода все ж таки радуватиме приходом справжньої весни. У другій половині березня та у квітні температура повинна плавно підвищуватися.

Нагадаємо, невже відігріємось: від прогнозу погоди на тиждень уже стає трохи тепліше

Як повідомляв "Знай.ua", війна не єдина проблема? Україну через погоду можуть "заполонити" біженці з Африки та Азії

Знай.ua писав, холодна погода – не привід переплачувати: як можна хитро зекономити на тарифах за електроенергію