Заяви колишнього президента США Дональда Трампа про можливість "за день закінчити війну в Україні" викликали занепокоєння серед західних експертів та військових.

Вони можуть свідчити про готовність Трампа піти на небезпечні поступки окупантів за рахунок України. Зокрема, на думку аналітика Брукінгського інституту Майкла О'Хенлона, єдиний спосіб швидко завершити війну, про який говорить Трамп – це припинити військову допомогу Україні та дозволити росіянам остаточно окупувати Донбас та інші території нашої країни.

Трамп разом із Путіним / фото: BBC
Трамп разом із Путіним / фото: BBC

"Навіть у статусі кандидата в президенти, Трамп вже чинить тиск на Конгрес США, який через це затримує прийняття нових пакетів допомоги Україні. Це вкрай небезпечна риторика", - наголошує експерт.

Подібна позиція Трампа лякає і країни НАТО на східному фланзі Альянсу. Адже відмова підтримувати Україну чи рішення про поступки перед окупантами за рахунок нашої країни ставлять під загрозу безпеку Естонії, Латвії та Литви.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

"Ми бачимо, що Кремль розглядає можливість конфлікту з НАТО в найближчі 10 років. Хоча поки не зрозуміло, чи це буде пряме вторгнення в країни Балтії або ще кудись", - стурбовано констатує шеф розвідки Естонії Каупо Росін.

Трамп. Фото: скриншот Youtube
Трамп. Фото: скриншот Youtube

Тому західні країни активізують військові навчання та підготовку до можливої ​​відсічі російської агресії. Але реваншистські заяви Дональда Трампа лише дестабілізують ситуацію і ставлять під сумнів єдність НАТО.

Нагадаємо, Байден висміяв Трампа за підпорядкування російському диктатору: "Заради бога, це безглуздо"

Як повідомляв "Знай.uа", Трамп проти Байдена: американці оцінили вік учасників перегонів

Знай.ua писав, нардепа-зрадника Андрія Деркача ФСБ РФ вирішила підсунути Трампу перед виборами: "сплив" і Злочевський