61-річний Віталій Лашевич пройшов справжнісіньке пекло на цій війні. Він мав стати героєм для українців. Але опинився серед жебраків у підземному переході через бюрократичні "приколи".

Чоловік із позивним "Грейдером" з перших днів пішов на фронт, за плечима у нього досвід гарячих точок та поранення. Він брав участь у боях за Київщину, Сєвєродонецьк, Соледар, Бахмут та інші міста. І саме там, на позиціях від контузії, постраждали його руки.

Віталій Лашевич, фото: ТСН
Віталій Лашевич, фото: ТСН

Але замість належної медичної допомоги та реабілітації ветерана "принизили". Військово-лікарська комісія визнала його непридатним за віком та станом здоров'я, до того ж зазначивши, що травми він отримав під час "проходження служби", а не захищаючи Батьківщину.

Тому Віталій уже два місяці намагається оскаржити таке рішення, адже воно позбавляє його соціальних гарантій як захисника України. А інвалідність та жахливі умови не дають можливості працювати.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Коли отримував перший ВЛК, там навіть не було про поранення написано. Я подав папери знову, щоб переписували. А це вже втретє, щоб написали, що не з проходженням служби воно пов'язане. Бо уявіть : 60 років для проходження служби. Адже я не людина, якій 20 років", - заявляє він.

Віталій Лашевич, фото: ТСН
Віталій Лашевич, фото: ТСН

Тому єдиним джерелом доходу залишається жебрацтво у людних місцях...

Грошей, які йому дають, ледве вистачає на їжу та ліки, а про оплату комунальних послуг годі й говорити. Він звертався до ПФУ за допомогою, але йому дали лише 300 гривень на місяць. Побратими допомогли купити будиночок, якому вже 92 роки, але треба платити за газ, за ​​світло. Лише одне опалення обходиться у 2500 гривень.

Нагадаємо, фосфорні бомби, авіаційні обстріли та постійний зміг: бійці Третьої штурмової показали, на яке пекло перетворилася Авдіївка

Як повідомляв "Знай.uа", "у нас уже є можливості...": Валерій Залужний "розкрив карти" про зміни у плані війни

Знай.ua писав, генерал попередив про новий штурм Києва: окупанти перегруповують сили