Мобілізація у час війни – це обов’язок, який стосується майже кожного українця. Проте, захищаючи нашу країну, не варто хвилюватися, що після повернення з фронту вас чекатиме порожнє робоче місце.

Українське законодавство чітко захищає права мобілізованих працівників, і роботодавці, які намагаються незаконно звільнити військовослужбовців, можуть зіткнутися з серйозними наслідками.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Якщо вас мобілізували, знайте, що ваша робота не повинна бути втрачена. Закон забороняє звільнення працівників, які стали на захист Батьківщини. Ба більше, якщо роботодавець спробує порушити це право, на нього чекає не лише штраф, а й кримінальна відповідальність. Згідно зі статтею 172 Кримінального кодексу України, за незаконне звільнення мобілізованих працівників передбачено штраф від 34 до 51 тисячі гривень, а також можливість позбавлення права обіймати певні посади.

Юристи радять: якщо ви стикнулися з подібною ситуацією, не варто мовчати. Звертайтеся за юридичною допомогою, адже закон на вашому боці. Війна не звільняє від відповідальності тих, хто намагається скористатися нею для власної вигоди.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам підняли виплати: 431 гривня виглядає, як подачка Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше ТЦК забирають документи: як діяти В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Кожен військовослужбовець має право на збереження свого робочого місця, незалежно від тривалості служби. Ваше місце на підприємстві, в офісі чи де б ви не працювали, залишається за вами до закінчення мобілізації.

Нагадаємо, Затримання працівниками ТЦК: як довго чоловіків можуть тримати під вартою

Раніше ми розповідали про Військовий облік у ТЦК за новими правилами: стануться важливі зміни

Також, Позбавлять відстрочки: кому незабаром прийде привіт з ТЦК