Штрафи за порушення мобілізаційного законодавства можуть бути накладені за різні види порушень, зокрема за неоновлення особистих даних, неперебування на військовому обліку або неявку за повісткою.
Адвокати Марина Бекало та Андрій Межирицький роз’яснюють, що якщо особа не оновила свої дані вчасно, це є першим правопорушенням і може бути покарано штрафом. Неперебування на обліку або неявка за повісткою можуть стати підставою для додаткових штрафів.

Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform
Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform

Штрафи за неоновлення даних або інші порушення можуть накладатися окремо за кожне правопорушення. Якщо сума штрафів перевищить 160 тис. грн, можливе застосування крайніх заходів, таких як арешт житла, але це рідкість.

Натомість, можуть бути заблоковані банківські рахунки, описане майно, арештований транспортний засіб або обмежений виїзд за кордон. Щодо можливих обмежень у праві керування транспортом, процедура передбачає судовий процес для прийняття рішення про такі санкції.

Штрафи за ухилення від мобілізації. Фото з інтернету
Штрафи за ухилення від мобілізації. Фото з інтернету

Наразі ця процедура ще не запрацювала, але можливість обмеження права керування автомобілем є. Зазначається, що особа, яка не встала на військовий облік або не оновила дані, може бути оштрафована лише один раз за кожне конкретне правопорушення. Штрафи можуть варіюватися від 17 тис. грн до 25 тис. 500 грн в залежності від порушення.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Нагадаємо, штрафу за неоновлення даних у ТЦК можна уникнути: юрист назвав умову

Раніше ми писали про те, що повістка буде у додатку: мобілізацію чекають важливі зміни

Крім того, Знай.ua повідомляв, військовозобов'язаним пригрозили в'язницею: все через бронювання