При вступі до університету абітурієнти мають надати військово-облікові документи для того, щоб їх зарахували до ВНЗ.

У разі їх відсутності, майбутній студент може втратити місце у навчальному закладі. Чи стосується це правило дівчат і чи обов'язково потрібно ставати на облік? Про це повідомив начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження єдиного держреєстру військовозобов'язаних секторів мобілізаційно-оборонної роботи Харківського обласного ТЦК та СП Любомир Хомицький.

Людина тримає військовий квиток в руці
Людина тримає військовий квиток в руці

Ті, хто вступав до вузів, повинні розуміти, що однією з вимог для зарахування чоловіків віком від 18 до 60 років є надання військово-облікового документа. Без нього кандидата можуть не ухвалити. Отже, першочерговим завданням є перевірка актуальності військово-облікових документів; це означає, чи містять вони необхідні позначки та чи відповідають вони сучасним вимогам.

Але, до речі, до ТЦК звертатися не потрібно, якщо майбутній студент вступив до іншого міста та їде туди.

Популярні новини зараз
Місячна економія 450 грн: хто з українців з 1 жовтня платитиме за світло вдвічі менше Українцям дарують зарядні станції за сплату комуналки: нова акція від YASNО Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить
Показати ще

А що на рахунок дівчат? Чи потрібно їм ставати на облік та мати необхідні документи?

"Жінок це стосується лише в тому випадку, коли вони вже закінчуватимуть відповідні навчальні заклади та отримуватимуть медичну чи фармацевтичну освіту, то такі жінки, після того, як вони здобувають відповідні дипломи, зобов'язані стати на військовий облік" , - сказав чиновник ТЦК.

За його словами, ті абітурієнтки, які тільки починають навчатися, не мають такого обов'язку.

Студенти ВНЗ. Фото: facebook
Студенти ВНЗ. Фото: facebook

Нагадаємо, що Київська мерія виплачує мобілізованим 30 тисяч гривень як отримати допомогу.

Раніше ми повідомляли, що вручили повістку на підприємстві: чи може мобілізований працівник втратити робоче місце.