Російські загарбники не залишають спроб зруйнувати енергосистему України. Чи є ризик повних блекаутів у країні, розповів експерт з ринку нафтопродуктів та енергетичних питань Геннадій Рябцев в ефірі "Громадського радіо".

Експерт заявив, що російські війська мають невеликі успіхи в обстрілах критичної інфраструктури, проте їм не вдасться досягти головної мети - знищити енергетичну систему України.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

За словами Геннадія Рябцева, наслідки обстрілів, безумовно, будуть, але обмеження будуть тимчасовими. Енергетики знають, що робити і докладуть усіх сил, щоб повернути світло до будинків українців.

"Аварійні вимкнення — це не завжди влучання. Це реалізація комплексу дій, який прописаний на випадок таких атак", - пояснив фахівець.

Популярні новини зараз
Скільки доведеться платити за газ з 1 жовтня: тарифна сітка від постачальників Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема ТЦК забирають документи: як діяти
Показати ще

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Фахівець наголосив, що окрім ракетних атак ворог робить і психологічні удари, намагаючись налякати зануренням України на повну темну. Насправді будь-які заяви про блекаути – фейк.

Геннадій Рябцев заявив, що повністю "покласти" енергосистему України неможливо навіть теоретично, і це довели навіть американські вчені.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на сонячних панелях і вітряках можна заробляти: надлишки енергії перетворяться на гроші.

Також наш портал інформував, що наступна зима в Україні може стати найважчою з часів Другої світової: готуйтеся до гіршого.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, "Світло є, але не розслабляйтеся": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.