Усі ми чудово розуміємо економічний стан України в умовах повномашстабної війни, яку розпочала росія.

Звісно, ​​бюджет завжди у дефіциті та владі потрібно шукати кошти для його поповнення. Тим більше, що основною статтею видатків бюджету є саме військова галузь. Але тут є нестача через те, що люди працюють неофіційно та не сплачують податки. Про це розповів Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму "Україна 2024. Незалежність".

Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube
Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube

Не менше 10 мільйонів робочих місць має бути зараз в Україні, щоб підтримувати наших військових, вважає премʼєр-міністр Натомість сьогодні, за словами Дениса Шмигаля, офіційно працюють менше 8 млн українців. Цілий ряд робочих професій працюють "у тіні" й не сплачують податки, які наразі критично потрібні нашому бюджету та ЗСУ, адже лише за 2022 рік українська економіка втратила фактично 30% ВВП.

"Тому ми всі згодні з принципом «воюй або працюй». У державі, яка сьогодні бореться за виживання, не може бути людей, які стоять осторонь. Люди мають або воювати, або робити все, щоб забезпечити тих, хто воює всім необхідним. Треба працювати та наповнювати бюджет",- каже Шмигаль.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам анонсували масштабне підвищення виплат Мер образився на коментар жінки у Facebook і "настукав" на її чоловіка ТЦК: "Я його, виявляється, знаю..." Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Окрім цього, як каже премʼєр, держава має ще одне ключове завдання — повернути з-за кордону людей, які зможуть працювати й сплачувати податки в Україні. Уряд наразі працює над реалізацією цього питання.

Нагадаємо, що Німеччина заплатить величезні гроші жителям трьох областей.

Раніше ми повідомляли про підвищення пенсійного віку в Україні: яка цифра буде далі.