Цього року зима може стати справжнім викликом для всіх українців, адже під час опалювального сезону країна може зіткнутися з дефіцитом електроенергії. За словами енергетичного експерта Геннадія Рябцева, очікується, що будуть впроваджені нові графіки відключень світла, які передбачають три-чотири черги відключень на добу.

В середньому, світла може не бути протягом 12 годин на день, і це далеко не найгірший сценарій, який може стати реальністю.

"Протягом опалювального сезону, коли температура впаде нижче нуля, енергетична система України може зазнати значного небалансу. Це означає, що ми будемо змушені вводити графіки стабілізаційних відключень. У деяких регіонах світло може вимикатися на 12 годин щодня з відхиленням у плюс-мінус дві години", — заявив Рябцев в інтерв'ю УНІАН.

електроенергія
електроенергія

Головною причиною такої ситуації експерт називає нестачу електроенергії в енергетичній системі країни. Проблема може загостритися, якщо ворожі атаки на енергетичну інфраструктуру стануть частішими та інтенсивнішими. Враховуючи, що Україна вже зазнала значних втрат у цьому секторі, підготовка до можливих труднощів є надзвичайно важливою.

Популярні новини зараз
Українцям повертають знижки на комуналку: хто отримає 25%, 50% і навіть 100% Не вистачить і на пачку гречки: пенсіонерам дадуть надбавки за стаж Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

На думку Рябцева, дефіцит електроенергії взимку є неминучим, однак він не буде більш критичним, ніж ті проблеми, з якими українці стикалися влітку цього року.

Нагадаємо, за світло ви платите більше, ніж потрібно: у YASNO попередили українців про електроенергію

Раніше ми розповідали, що експерт "розбив" сподівання українців на більше світла і тепла

Також, тарифи на тепло можуть знизити: хто платитиме менше, ніж минулої зими