Нові зміни до Правил роздрібного ринку електроенергії, які почали діяти нещодавно, кардинально впливають на споживання електроенергії громадянами. Ті, хто використовує електроенергію не за побутовим призначенням, тепер можуть зіткнутися з серйозними наслідками.

Як повідомляє “Закарпаттяобленерго”, якщо споживачі використовують електроенергію для потреб, не пов'язаних із власним господарством, наприклад, для бізнесу, майнінгу криптовалют або надання платних послуг, вони зобов'язані негайно повідомити про це енергопостачальника та перейти на комерційний тариф. Це стосується всіх, хто споживає електрику для непобутових потреб, адже такий спосіб використання електроенергії вимагає інших розрахункових умов.

Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Якщо електропостачальник виявить, що ви використовуєте електроенергію не за призначенням, це може призвести до несподіваного і значного фінансового удару. Споживачам, що порушують правила, буде проведено перерахунок за останні шість місяців споживання. При цьому, весь обсяг електроенергії, використаний не за побутовим призначенням, буде перераховано за комерційним тарифом, який суттєво вищий за побутовий. Такий перерахунок може призвести до великих штрафів та додаткових витрат.

Щоб не потрапити у неприємну ситуацію, варто вже зараз звернутися до свого енергопостачальника та проконсультуватися щодо переходу на комерційний тариф. Ось що потрібно зробити:

Популярні новини зараз
Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще
  1. Зверніться до енергопостачальника. З'ясуйте, як правильно оформити перехід на комерційний тариф для вашого випадку.
  2. Оформте новий договір. Укладіть договір на постачання електроенергії для юридичних осіб або індивідуальних підприємців.
  3. Можливо, встановіть окремий лічильник. Це стосується тих випадків, коли частина споживання має бути облікована окремо, щоб уникнути сплутування з побутовими потребами.

Нагадаємо, на зиму встановлять оновлені тарифи на тепло та гарячу воду: кого зачепить подорожчання

Раніше ми розповідали, що українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло

Також, куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку